Mark Vletter

Informatiebeveiliging voor realisten

Mark Vletter

Mark (o.a. bekend van telecomprovider Voys) zal met ons zijn visie delen op 'informatiebeveiliging voor realisten'. Het thema informatiebeveiliging gaat Mark aan het hart, hij windt zich naar eigen zeggen regelmatig op over internetvrijheid. Verder heeft hij er bij Voys als enige telecomprovider voor gekozen om niet klakkeloos gegevens met het CIOT te delen (lees hier waarom). Een stevige visie dus. 


Mark zal zijn visie op informatiebeveiliging met jullie delen, maar vooral vertellen hoe hij hier invulling aan geeft. Hoe zorgt hij zonder management voor draagvlak binnen de organisatie? Hoe maakt hij afwegingen tussen wetgeving en belangen van de eigen organisatie en klanten? Hoe zorgt hij in een holacratisch georganiseerd bedrijf voor een balans tussen technische en procedurele maatregelen en verantwoordelijkheid van medewerkers?

 

Kortom: Mark zal jou, naast een uniek inkijkje in zijn visie en werkwijze, inspireren om op een realistische manier aan de slag te kunnen met informatiebeveiliging. 

 

De Groningse ondernemer Mark Vletter startte meerdere business-to-business bedrijven in de internet- en telecomsector, waarvan een aantal al jaren tot de snelstgroeiende technologiebedrijven van Europa behoren. Mark heeft met zijn teams dan ook al vele prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder meerdere FD Gazellen en vele Deloitte Fast 50 awards. Eén van de bedrijven werd in 2016 volgens onderzoek van het FD zelfs het snelstgroeiende bedrijf van Nederland. Het bedrijf was tevens drie jaar op rij de snelgroeiende telecomprovider van Europa. Mark was in 2015 EY Entrepreneurs of the Year finalist.

 

De door Mark opgerichte organisaties bedienen samen meer dan 18.000 bedrijven en hebben vestigingen in drie landen en zijn actief in meer dan 55 landen. Gelijkwaardigheid vormt daarbij de rode draad. Die gelijkwaardigheid komt onder andere tot uiting in de manier van organiseren; alle bedrijven werken zonder management en functies en zijn daarmee volledig zelfsturend. De technologie die bij de bedrijven wordt ontwikkeld is beschikbaar onder open source licentie. Ook wordt er actief bijgedragen aan projecten die de standaard vormen voor open communicatie en door miljoenen bedrijven over de hele wereld worden gebruikt. Met 48percent.org wil hij de mensen die nog niet zijn aangesloten voorzien van toegang tot communicatie.