Bram Tankink

Voormalig profwielrenner

Bram Tankink

Wegkapitein

Als wegkapitein zette Bram jarenlang met volle overgave de lijnen uit en zorgde dat zijn wielerploeg optimaal en veilig presteerde. En dat is precies wat het doel van elke organisatie en directie zou moeten zijn: als organisatie wil je de juiste balans creëren tussen prestaties en veiligheid, waarbij kansen en risico's worden afgewogen. Bram zal je op 28 november vanuit zijn ervaring als wielrenner inspireren voor een succesvolle aanpak van informatiebeveiliging binnen jouw organisatie. 

 

Beleid, mens en materiaal

Net als de wielersport gaat informatiebeveiliging over beleid, mens en materiaal. Al deze aspecten zijn van groot belang voor een optimaal resultaat. Als mensen en processen in orde zijn, maar het materiaal niet, bereik je niets. Andersom geldt hetzelfde. Bij IT Security is dat niet anders: er moet aandacht zijn voor zowel beleid, mens en materiaal. 

 

Nuchter

Succes vraagt om een menselijke aanpak. Dat weet 'The Tank' maar al te goed: naast wegkapitein staat hij ook bekend als een dienstbare knecht en een inspirerende motivator en verbinder. Ook informatiebeveiliging is mensenwerk. Door zijn nuchterheid en humor weet Bram als geen ander hoe je serieuze thema's op een effectieve manier over de bühne krijgt. 

 

Bram Tankink, 'The Tank', staat bekend om zijn tomeloze inzet als knecht en wegkapitein tijdens zijn wielercarrière. Hij is van 2001 tot 2018 actief geweest bij onder andere Quickstep, Rabobank en LottoNL - Jumbo. Bram kent het dilemma tussen kansen en risico's. Hij weet dat veiligheid een combinatie is van beleid, mens en materiaal. Hij weet welke toewijding en doorzettingsvermogen nodig is om ambitieuze doelstellingen te kunnen bereiken.