Educatie special: Back-up vs. Bitcoin

 · 13 februari 2020
 · 9.00 / 12.00 uur
 · Onderwijsgroep Noord, Groningen

Samen leren van de casus 'Maastricht University' - over preventie en back-up strategie ter voorkoming van hacks en het betalen van losgeld.

Een kleinschalige sessie speciaal voor het onderwijs, georganiseerd in samenwerking met NewComm IT en  Onderwijsgroep Noord met gastsprekers van Surity en De Haan Advocaten & Notarissen. Ben jij actief binnen het ONDERWIJS en verantwoordelijk voor IT en/of CONTINUÏTEIT van de organisatie? Kom dan op 13 februari naar GRONINGEN en laat je informeren.


De risico's en gevolgen van cybercriminaliteit zijn momenteel weer volop zichtbaar in de media. Ook de onderwijssector blijft niet buiten schot. Sterker nog, het is een bewust doelwit, blijkt uit de case van Universiteit Maastricht. Vooral uit deze case vallen veel lessen te trekken. 

Wat als...

We weten inmiddels allemaal aardig goed welke uitdagingen er zijn en welke risico's dit met zich meebrengt. Er is veel aandacht voor preventie en bewustwording, en deze thema's blijven ook onverminderd belangrijk.


Maar is er goed nagedacht over 'wat-als'? De case van Maastricht toont in elk geval aan dat het hebben van een back-up an sich zeker niet voldoende is. We gaan deze ochtend in op vragen als: 'hoe beperk ik de downtime na een incident?' en 'hoe voorkom je het betalen van losgeld als redmiddel?'. Uiteraard gaan we ook in op het voorkomen van deze incidenten door preventie.


Specialisten van Onderwijsgroep Noord gaan in op zaken die zij hebben opgepakt om zich beter te wapenen. Tenslotte zullen er 2 gastsprekers aansluiten: een adviseur informatiebeveiliging van Surity en een Advocaat IT Recht van De Haan Advocaten & Notarissen. 

Praktijkcase en gastsprekers

Specialisten van Onderwijsgroep Noord gaan in op zaken die zij hebben opgepakt om zich beter te wapenen. Daarnaast zullen er naast de specialisten van NewComm IT twee gastsprekers aansluiten: een adviseur informatiebeveiliging van Surity en een advocaat IT Recht van De Haan Advocaten & Notarissen. 

Bedrijfsvoering

Click Here And Start Typing

Programma

De volgende thema's zullen aan bod komen:

 

  • Introductie en bespreking case 'Maastricht'
  • Back-up strategie
    • Uitdagingen en aandachtspunten
    • Quick wins en best practices
  • In de praktijk: Onderwijsgroep Noord
  • Preventie: voorkomen blijf beter dan genezen
  • Juridische aspecten rondom hacks en losgeld

 

"Dit event wordt aangeraden voor zowel IT management als bestuurders. Kom je samen, dan is het nog waardevoller."   

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden. Wilt u meer informatie of de presentatie ontvangen? Neem dan contact met ons op. 

Deze website plaatst functionele cookies om de website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee het gebruik van de website kan worden gemeten.